Sunday, June 13, 2010

use your brain


use your brain, use your brain laaaaa sebut macm PCK ---- Pua Chu Kang Pte Ltd



tgk tajuk pun dah tahuuu kann, ini mesti entry emosi.

aku mmg jarang baca surat khabar.
dan bila sekali baca, aku mesti emo.

semua benda aku rasa tak kena, semua aku ngomel kan.
ini tak betul, itu tak betul.
macam makcik makcik.

aku ngomel sorang2. kalau ade yg dgr, mesti komplen aku ni baca paper bising.

x payah laa baca paper, tgk TV pun. tambah2 kalau tgk berita. telinga aku cepat je panas. ada saja nak dikomplen. tengok laaaa mak ayah dia jugak. haha.

tak tauu laaa, bila aku dah start driving nnt. semua aku nak komplen kott. tapi aku mulut je bising, tak de laaa sampai nak maki hamun semua.

tp aku bukan jenis panas baran, cuma kadang2 emotional sikit. bese laaaah, perempuann kannn.

menyampah pulak aku baca paper kalau bab bab anak dara orang lari dari rumah ikut mamat-indon-muka-tak-berapa-nak handsome atau pun ikut mamat-bangla-hari-hari-ketiak-bau-masam.

tak punnnn,

sbb terpedaya dgn mamat yg jumpa dekat laman laman sosial. kalau dah kt laman2 sosial tuuu, tau tauu laaa, mesti laaa mamat-melayu-yang-nak-merosak-gadis-perempuan-bangsa-sendiri. sbb mat2 indon dgn banglaaaa, tak berapa reti nak main fb dgn twitter.

kalau dah start dgn 'hai, boleh berkenalan'
baik kau stop, dan blok mamat tuh.

jangan percaya.

aku mmg tak puas hati laah, kalau perempuan lari ikut jantan ni.
dgn, kalau perempuan nangis sebab lelaki. tak kisah laa siapa yg salah.

ikut sukaaa haaati kauuu je, tinggal kn keluarga, semata mata nak ikut jantan.

atas alasan,
'tak bebas'
'tak nak susahkan mak ayah'
'nak cari duit sendiri'
'nak berdikari'

kaau tak pernah bace paper ke minah minah yg nak lari ikut jantan woiyhh.
*haaa, kannn dah emooooo dahhhhh*

die jual kauu, kau kena rogol, kau jadi pelacur, kau jadi orang gaji.
kau suka?

aku mmg cukup tak faham laaah.

ingat best ke tinggal merempat.
ingat best ke kerja.
ingat best ke berdikari.
ingat best ke ikut jantan tu.

belum tentu hidup kauu terjamin oiyhh.

tak nak menyusahkan mak bapak konon, pigidahhh.

kau tak tauuu, mak ayah kauuu kt rumahhhh macam nak mati cari kauuu. tak senang duduk weyyyy. teringat kat anak-yang-tak-kenang-budi dah makan ke belom, sihat ke, sakit ke, duduk kat mana, dgn siapa, selamat ke.

aku kesiannn kat mak ayah kauu. kau x kesian?

duduk rumah lagi best kott, boleh tgk TV, makan mak masak, duit ayah kasi, kasih sayang melimpah ruah.

apa rasional kauuu lari keluar rumahh. dunia kt luar tu kejam. bukan semua orang boleh percaya.

ayah aku selalu pesan
'trust nobody'
ayat ni mmg macam kejam. tp betul.

sbb kadang kadang.
harap kan pagar, pagar makan padi.


ini kesan akibat aku baca surat khabar.
emosi yg mendalam.

4 comments:

ili said...

sgt setuju dayah!!!!
aiyaa so true!!

jerin izren said...

memang kene ngn title ko dh dayah..
dorg xpikir pnjg kot,asal syok je lari ikut laki sesuka ati..ensem ke???xpaham btol laa
aku gk yg emo skg..haha

kitataksama said...

betul makcik!! :)

nabilahidayah said...

ili, kitataksama: kannnnn. geram tol aku.

jerin izren: ada otak x mauu fikir. semalam aku baca paper, pompuan tuh dah pulang balik ke pangkuan family die.