Thursday, June 10, 2010

terdesak, mendesak, didesak



sesak nafas aku

bila aku ajak sungguh sunguh maksud nya aku beriya nak ajak kau.
tp kalau aku dah ajak jgn buat 'tak nak arhh'


sebb aku x mahu jadi 'pushy'

bila aku nampak macam terlalu mendesak, kau akan terdesak.
lantas keikhlasan tu hilang, lalu menjadi terpaksa.

dan bila terpaksa, muka kau nampk tak ikhlas bila datang.


dan bila aku ajak tak beriya ajak kau.
bukan maksud aku x mahu kau datang.

seperti sebab diatas.

aku x mahu jadi 'pushy'

bila aku nampak macam terlalu mendesak, kau akan terdesak.
lantas keikhlasan tu hilang, lalu menjadi terpaksa.

dan bila terpaksa, muka kau nampk tak ikhlas bila datang.




dan kau ade org nak blame bila benda yg aku ajak kau buat bersama tu tak best. kau akan blame aku. sbb aku yg ajak kauu buat benda tak best.


4 comments:

Muli said...

ni kira kes orang ambil hati la ni tak ajak klua?

nabilahidayah said...

bukan bukan. ni kes mmg aku ajak keluar.

jerin izren said...

mengada2 laa makhluk b`kenaan...

nabilahidayah said...

makhluk yg sangat mengada, nak kene begging habis habisan