Wednesday, June 16, 2010

hottest VIP ever! A+ weyyy. tip top arhh



aku mula minat Kpop *artis2 korea punye lagu* masa aku form 3 kalau tak silap. dan ni semua adik aku yg pengaruh aku. dan ianya bermula dengan kedatangan DBSK (dong bang shin ki) dan Bi Rain ke Malaysia.

dulu2 zaman tak ada internet, adik aku selalu beli magazine cerita pasal Taiwan Pop. magazine tuh mmg tulis mandarin sepenuhnyaaa, dan aku serta adik aku langsung tak faham pun. adik aku beli, aku tumpang sekaki je. contoh majalah adik aku selalu beli Epop. kalau beli punn, tgk gambar je lahh. pastu gunting tampal dalam buku. buku tu khas utk koleksi artist yg kiterang minat. aku ada satu, adik aku satu. sebelum buat buku artist, kiterang buat buku lirik. semuaaa lirik yg jumpa, semua aku tampal. aku rasa ade lagi kott buku2 tu. haha. ni kire hobi laah. org kumpul stem, kiterang kumpul gambar.

dah baca majalah Taiwan pop. malam malam buat homework dgr radio Mandarin. channel 101.8; MY FM.

sbb asalnyaa, kiterang suka dgr lagu taiwan. paling aku suka sampai sekarang Jay Chou! semua lagu dia aku tahu. tapi x reti la nak nyanyi dgn lirik yg betul.

sambil dgr lagu, dgr laa sekali iklan pasal DBSK nak datang M'sia. masa tu lagu Rising Sun paling top. sedap wohh lagu tuu. setiap malam tunggu kt radio, sbb nak dgr lagu Rising Sun.

jadi sejak dari tu laaah, aku layan lagu lagu korea. dan sekarang dah tak dgr lagu Taiwan Pop lagi daaah. lagu Melayu aku tak pernah layan. tapi tahu laa jugak sikit sikit.

dulu mmg laaah, minat gila gila. terutama DBSK. tp sejak masuk SEMASHUR dah kurang sikit minat masa tu. sbb jarang dgr. tapi masa tu, peminat Kpop mmg x ramai lagi kt SEMASHUR.

tapi sekarang bila org tanya kau minat group Kpop yang mana? aku pun tak tahu lah nak jwab. sbb semua pun aku layan.

2PM,
2AM,
BIG BANG,
B2ST
CN Blue
MBLAQ,
SHInee
SuJu
SNSD
Epik High
f(X)
2ne1
F.Cuz
bla bla blaa

arh, banyak weyh. kalau aku tulis semua pun bukan korang tauu pun

aku cuma nak cerita jer, macm mana aku boleh terjebak dgn Kpop neyh, sbb tadi aku sibuk dok register jadi fan dierang tuh.

artist Kpop punya fan mmg fanatic habis. dan sangat dedicate dgn group kesayangan dierang.
dan siap ada gelaran lagi.

setakat yg aku tahu

big bang : VIP
b2st : be2tifull
DBSK : cassiopeia
SNSD : SNE (sebut sowon)
CN Blue : Boice
suju : E.L.F (everlasting friends)
MBLAQ : A+
2PM : hottest
UKISS : kiss me
SS501 : triple S
wondergirl : wonderful
SHInee : shinee world (shya-wol)
FT Island : primadonna
Kara : Kamilia
2ne1 : black jack

yg paling latest Jay Park punya fanclub JAYWALKERS *selepas dibetulkan adik*

semua nama2 ni, bukan main letak je. ada sebabnya.

setakat yg aku dah register, aku sekarang A+, VIP, Hottest!

4 comments:

Syaqila Osman said...

cane ko register???

nabilahidayah said...

pegi dekat all kpop pastu kt link belah kiri sekali, bawah sikit. try lah tgk

chadacassiopeia said...

jaywalkers laaa !
bende ahh~ jayWALKING
:P

nabilahidayah said...

hahhaha, salahh laakkk