Friday, December 28, 2012


Kasi aku ini lima bijik pun aku boleh habiskan sekali gus. 
Ni yang buatkan aku rasa nak lari pi Mid Valley beli benda ni je.

Aku pernah kot buat, pegi Mid Valley beli Roti Boy, masuk carrefour kejap. Dah. Balik.
Dua jam je.

Hahaha.

Mengidam punya pasal.
Mocha sedap, Buttermilk sedap, Original pun sodaaap.
Nasib baik dekat SP pun ada Roti Boy, takde lah ngidam kalau balik SP. 

Hehehehehehek


Tapi kalau nak buat macam tu, kena pi awal pagi. Balik sebelum tengah hari. 
Sebelum orang ramai tolong meriahkan Mid Valley tu, chow cecepat.


Dah biasa dahh buat macam tu. Hehehehehek.


Gambar curik. Maap.



//\/\/\/\/\/\/\\



Tuesday, December 25, 2012

Panjang


Bila aku tengok blog kawan kawan aku semua post panjang panjang, rasa jeles.
Lama tak tulis panjang panjang.
Dah tak reti nak tulis.





mungkin aku bolehh sebenarnya tulis panjang panjang.


Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang paaaaaaaaaaannnnnjjjaaaaaaaaaaaannnnnnnggggggggggggggggg.



Sekian.


Sebelum 2012 berakhir





Sunday, December 16, 2012

This one friend


This one friend,
I don't like anymore.

Seeing your face makes me sick.
I don't really know what is the problem.

But when you start talking to me
I don't feel like talking to you back.

I wish I never knew you.
I wish our name is not the same.


'Hey, should I start blogging again?'





Entah


Saturday, December 8, 2012

Makan lah kenyang mana pun malam sebelumnya.
Esok bangun.


Confirm lapar.

Dem.


.

Thursday, August 30, 2012

SE-MARK


Punya lah semart theme ni, aku tak tahan nak share dgn orang. 





Mm K Bye.



Wednesday, April 4, 2012

Wednesday, March 21, 2012

Menjunam


Cakap pasal tak adil, sampai bila bila pun awak akan rasa ditindas. Sampai bila bila pun awak rasa, keadaan sentiasa tak menyebelahi awak.



Aku sangat kagum dengan member2 yang result SPM dulu A sikit je, tapi sebab usaha diorang lebih masa Matrikulasi, diorang dapat masuk UM. Kira power ahhhh.

Tapi aku?




Post yang TWENTY ONE tu sumpah gedik gila. Kbye.


Wuwuwuwuwu



Saya merupakan jenis manusia yang cepat je nak emo. Tapi cepat jugak sejuk.
Bila saya emo, siapa yang try nak mengusik saya. Memang kena lah.

Tapi lepas tu saya rasa bersalah.

Sebab bukan sebab dia yang saya emotional sangat tu.
Kadang kadang sebab dia macam tak munasabah.

Tapi sebab emo kann, kesian dia kena marah dgn saya.

Sorry, Nadia.

Awak macam jadi mangsa saya.


Bila dah marah pada orang yang salah @ tempat yang salah, mula lahhh rasa bersalah.
Maaf. Saya memang macam ni.
Selalu nak stress tiba tiba.

Tak dapat turn mandi dekat bilik air pun saya emo. Wuwuwuuu

Tapi jangan lah takut dgn saya. Saya marah kejap je ;)

Thursday, March 15, 2012

TWENTY ONE



#1 
Ada orang call kitewwwww dari Seattle! Terharuuuuuuu gilaaaaaaaa. Sumpah rasa nak nangessss!
Thanks Hidayah Zuhri!

#2
Lecturer kitewwww Dr Duriyyah yang ajar kite Histology kasi kite ceklat. Hehehe.

#3 
Ada kawan kite nyanyikan lagu birthday dalam phone. Thanks Saiyidah.
Dalam lecture hall pun ada. Hehe. Thanks koraaaang. Especially, FAI, IKIN, SYURA, YANA. 

#4
Adik kite orang pertama call kite. Hehehe. 
Kawan kite Hazwani dgn Ida orang pertama wish kite dekat FB. Sbb Korea cepat sejam. KEH KEH KEH.

#5
Mak kite call kite masa kite dalam lecture hall. Hehehhee.
Pastu mak kasi SMS ni
'Selamat Hari lahir, anakku. Semoga dirahmati Alah SWT dan menjadi anak yang solehah. Mak dan ayah selalu mendoakan kesejahteraan, keselamatan, kebahagiaan anak anak'
Terima kasih mak. Terima kasih ayah. Love you!

#6
Thank youuu jugak yang wish kite through Twitter, Facebook. Maybe tak sempat nak reply semua. Terima kasihhh banyak banyaaaaak. I really appreciate it!



Monday, March 12, 2012

No one specific.



This blog may sound a bit lovey dovey.
But truthfully is I didn't have anyone specific in my mind.

Just an imaginary visual that I have.






His husky voice reminds me of your voice.




Sunday, March 11, 2012

PAAAP! Bunyi nya. Di ikuti perbuatan mengusap bahu, dan aduh.


Perangai @ habit suka tampar orang masa gelak memang nak kena bagi kaki.
Kalau sekali dua aku boleh lah lagi nak gelak gelak.

Dah masuk lima kali kena tampar, bahu pun boleh tercabut kena tampar.



Itu hanya habit, awak boleh ubah.
Awak bukan dilahirkan dgn habit begitu.

Habit @ kebiasaan awak tu dah menjadi sangat annoying.
Urgh.

Kulit I yang gebu pun boleh jadi tak gebu macam ni weyyy.




Dapat pengarah cakap banyak mmg tak balik bilik lah kau.
Post mortem kat surau tu boleh Qiam terus.

Adaaaa je idea nak cakap.

'Jadinyaa blah blah blahhh. Jadinyaa blah blah blahhh. Jadinyaa blah blah blahhh'

Sampai esok tak habis Jadinyaaaa...  tu.
Memang lahh esok Ahad, tapi consider lahh anak buah yang dari siang buat kerja turun rehearsal yang aku tak turun tu. Pukul 12.30am patut dah boleh settle semua.

Niat kerana Allah pun jadi dah tak suci, sbb tak puas hati pengarah suka 'berceramah'

Saturday, March 10, 2012

I don't think I'm over it


Siapa siapa pun yang bertakhta di hati awak, saya ucapkan semoga berbahagia
*nangis sambil lari dalam hujan*



Saturday, March 3, 2012

Nasi sepinggan, hati sekeping


Habis kelas aku bergegas ke KL sentral utk pulang ke KKB.


Sesampai dirumah.

Ku cium tangan mak.
Aku bukak tudung saji.

Kecewa. Takkan ni je.

'Mak! Ni mak masak ke beli?'
'Beli!'
Dari bilik mak jerit.

Alaaaaaaaaaaa. Beli?

'Mak masak lagi sedaaaap! Kenapa beli je?' jerit aku.
Bukan jerit anak derhaka, jerit khuatir mak tak dengar.

'Tak dan nak masak. Bangun pukul 6.30 itu ini itu ini tup tup dah pukul 7.15am. Nak mandi, nak pi office lagi.'

Aku cuba memahami situasi Emak.
Tapi masih....

Aku pandang lauk.
Kecewa.

'Ni je?'


Mak masak lagi sedap. Ngomel aku dalam hati.

Demi perut yang berkeroncong.
Ku senduk nasik dan lauk.

Masih rasa terkilan di hati.

.......



Hati kanan: Engkau Dayaah, 
kalau kena campak duduk Afrika ke, 
India ke  mana baru kau tau  nilai sepinggan nasik
dengan lauk tak seberapa tadi tu.

Hati kiri: Tapi aku dekat Malaysia kan?







Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara nampak
Esok jangan rindu-rinduan


Friday, March 2, 2012



Sudah sudaaah lah tu. Tak larat lah aku. Menyampah nak jawab.
Semua salah korang. Korang tak jaga hati aku.

Fine lah, have fun lah.
Janji korang je bahagia. 

Hari ni bukan hari aku, mungkin esok. Siapa tahu.



Hoping that time will heal everything


Tuesday, February 28, 2012



Nell's Healing Process


Earliest birthday present. Heeee.
Thank you, Nadia ;)




First time dalam sejarah aku mempunyai laptop desktop aku kosong. *tepuk tangan*


COMEL TAK? 

Sunday, February 26, 2012




*spoookehhhh*


I wish my eyes could take photos






And I found this pictures under glass slip cover.
Awhhhh, that's so sweet mom :')



Hehehe, mak simpan gambar tu rupanyaaaa.
Yang gambar atas tu tak silap masa Form 5. Dekat court tennis SEMASHUR. 

Tak ingat sama ada, Maira atau Hawa Nur, atau Pija yang snap. Haha.

Rinduuu sehhh SEMASHUR. Oh by the way, SEMASHUR0408 dah ada blog. 
Boleh lah cekidaut.

Rasanya tak ada pape update kot. haha



Saturday, February 25, 2012

Marry me. Today and everyday.


Dear Future Husband,

ed & ruth from Zach B on Vimeo.


 PLEASE WATCH THE VIDEO


I promise to bring you a glass of water before bed every night for the rest of my life
I promise to put toothpaste on your brush for you every morning everyday even if I'm mad
I promise to buy you flowers, take you on date perhaps with no other reason only because I love you and I want you to know it
I promise to show you that I love you through my action


Marry me. Today and everyday.


Sunday, February 19, 2012

Well, I like him

HYUNSEUNG <3




B2ST Mistery Special MV

Outing


Steamboat Johnny's @ Berjaya Times Square

Sos dia sedap wehh. Dia punya bahan bahan mmg banyak!
Makan dia kenyang, tapi tak puas.
Hahaha

Dasar lidah melayu, nak makan nasik gak.
Ada je nasik tp tak order pun takut nnt kenyang tak habis pulak nasik

Chicken Wing pun sodaapp


Plan lepas tu nak tengok wayang, tp ada request tak mau tengok dekat MidV maka moh la kita ke OU.
Nadia dgn Wani masing masing tak habis guna voucher RM200.

Singgah MPH. Kebeulan MPH pun ada sale sampai bulan Mac tak silap.
15% discount for non-member
30% for MPH member

Memang untung laaahh. Sudah lah guna voucher dapat less pulak tu. haha
Wani borong 6 novel
Nadia borong komik Lawak Kampus -__-


Ni Salwani, roommate baru yang ganti Ida sbb dia pergi Korea. Dulu dia roommate Zalikha masa dekat PASUM. hehe. Best friend Nadia :)




Muka seriuss ada gaya macam model komik gempak starz. haha.

Shimino @ One Utama

Dia ada macam macam jenis. Pilih lah. Macam tortila tapi ada aiskrim + strawberry.
Sedap.



Tapi ada orang tak suka -_____-




Kejap. Ni kawan Nadia. Konon keluar semalam tu nak sambut birthday dia yang dah lepas tu. 


Saturday, February 11, 2012

Tumblr dear


Sakura @ Cherry Blossom




I wanted to see you, but now I don’t
Even if I miss you a lot, even if I’m the only one who cares about it






Emosi aku tengok part ni T________T 

Kiri dan kanan aku



Amboboboy Dayah! Jiwang gituh.

Tak ada perasaan gila kauu.
Result keluar hari ni.
Orang lain tahap depressed gila.

Kau sedaaap je makan ayam yeee.

Kau tengok Hazwani dgn Faizura.
Sikit punya risau.

Ida terus mangkit tidur kau tau.

Kau?



Alaaaaaaaaaaaah, rilek lahhh.
Aku yang tak belajar bebetul.


Eleh. belajar bebetul, tension tension pun kau mmg tak boleh nak A pun kan.
*sentap*


Friday, February 10, 2012

Lie to me (내게 거짓말을 해봐)












Keh keh kehhh. Over pulakkk. 
Drama ni antara drama yang agak memberi efek dekat aku.

Rasa di awang awangan. Dan tak sabar sabar nak habiskan.

Awhhhhhhhhhh.
Kenapa dah habisssssssss?