Sunday, June 6, 2010

ini bukan kisah baru



dah lapuk sikit lah.


encik artist : ini bukan Amerika Syarikat di mana rakyatnya berfikiran lebih terbuka dan sangat terbuka.
saya rasa saya faham isu encik. encik cuma mahu bergurau bukan?
tetapi 'awak busuk' bukannya lawak yg terbaik.
malah, tak lawak langsung


peminat wangi: nampak sangat awak tak fanatik dgn encik artist. bukan saya suruh awak jadi fanatik. tapi kalau awak betul betul minat. awak akan terima seadanya. mungkin awak tak busuk pun. encik artist cuma bergurau.
alaaaah, 'awak busuk' bukannya teruk sangat pun.
tak payah laaa sebar satu Malaya sbb dua patah perkataan. di mana kalau dalam bahasa melayu, dua patah perkataan itu cuma frasa ayat sahaja. x cukup syarat nak jadi ayat pun.

awak nak pujian ke? meh saya kasi 'awak cantik bak bidadari, harum semerbak kasturi, wajah mu nan ayu tiada bandingan, pipimu mulus bak putik kapas, kakimu langsing bagai hujung ranting'

cukup? saya boleh tambah lagi. tak kisah sikit pun.


para wartawan hiburan: dah tak ada cerita lain ke? dah masuk minggu kedua kott isu ni. bosan lah.




aduhh, ini laaah Negaraku. benda kecil, tak penting langsung nak heboh macam boleh tinggal kesan dekat ekonomi negara. atau pun kalau tak selesai boleh sebabkan perang dunia lagi sekali.

haaihhhh.


5 comments:

jerin izren said...

sesetengah malaysian cmni kan..bkn nk kutuk ar,tp certain issue tu xlayak pon jd isu,tp sbb dorg xpenah blaja take things in easy way wic turns something simple to comlicated..penat ah kekadang..pehal aku ni.kalah artis yg kne gosip..hak hak hak hak

nabilahidayah said...

yep, aku setuju. mesti nak kasi heboh satu kampung, walhal mende kecik tu bley settle kejap je. hahha.

x pe, kadang2 kite emosi skett. haha

Muli said...
This comment has been removed by the author.
ika takiyudin said...

tau xpe..paper last week pun pasal ni..this week pun sama..kecoh je...

nabilahidayah said...

tu laa pasal nye. meluat btol