Saturday, January 30, 2010

bigger storage


utk simpan lebihan makanan.
HAHAHA

poppppop ar weyh

nak tayang ngan korang,
yang aku dah beli external HARD disk! yeayy!
(320gb)











ade lampuu.. wuuu~

mcm budak2 -.-

Friday, January 29, 2010

selamat ulang tahun perkhahwinan y ke-20




HAPPY 20th ANNIVERSARY,
emak && ayah~!
.
.
(28th JANUARY 1990)
.
.
semoga berkekalan ke anak cucu!
.
.
.
.
erk.
cucu ?
meaning aku punyer ANAK.
kejap.
.
.
.
.
*bunyik cengkerik*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
APAKAHH?!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ANAKKK aku?
.
.
.
.
alaamaak.. I'm dead.
.
.
.
.
anywayyyy~~
.
.
.
I just want to SHOUT that;
.
.
.
I both of you so much.
*I need to bold THIS







saye memang anak mak ngan ayah.
sbb saye ade 2 beradik je.
sbb tu kadang2 nmpk saye mengada-ngada.
HAHHAHHAA~

tp saye mengada-ngada ngan mak ngan ayh je ehh.
bukan dgn org lain ;)




mak, ayah
kaklong ngan adek ade something nak kasi
tunggu kaklong balik yeee, HEHEHEHE



Thursday, January 28, 2010

married (?)


memang x penah terlintas utk aku khawin buat masa neyh.
BUT somehow
ade sorang kawan aku getting married on
13th Februari 2010.

anyway,

SEMOGA BERBAHAGIA!

Tuesday, January 26, 2010

kalau tak nak, tak payah




kawan boleyh dicampak2 je eh?
kalau dah x best kawan x payah kawan lagi eh?
kalau dah ade awek, tinggalkn kawan eh?
buat2 mcm x kenal.
aku x tahu pulak kau org mcam tuh.
huh~!


kalau mcm tuh, awal2 jgn kawan ngan aku.
aku igt kau baik
rupenye tidak.

fine, kau pon bukan kawan aku.
ye lahh. pegi la jage hati perempuan kesayangan kau tuh.
x nak kasi die jeles konon.
eleyh, kau bajet hot kan?

..................

minggu ney aku sgt kesian kan?

Monday, January 25, 2010

don't tell me

tp ade seorang encik ini.
aku rase die kawn aku.
aku rase laah.

kwn satu sekolah.
kawan satu kelas dekat sekolah dahulu.
kawan lagi ker? entah.

die baru ade FB
dan aku add die.
then die approve.

okeeyy. cerite x habis disitu.

dan semalam dia bagi tahu aku.
minta maaf saya dah remove awk dari friend list saya di FB.

dan ini reaksi aku,

JAHAT GILA KAU!
and for what reason kau delete aku?

dan jawapannya ialah,
......................... *aku x mahu siarkan*

TAK TAKK.. die x mencarut. mana mungkin dia mencarut.
tp jwpnnye ade. dan aku x berapa paham ayat y diberikan.

whateverlahh.

kau x de pon.. bukan nye ade efek sgt pon kt hidup aku.
setakat kau sorang. humph.
ape2 je lah.






ok ini satu advice dari aku;

kalau nak remove connection dgn org.
better.. don't tell her or him.

sbb, ye lah.
dah x nak kawan dgn aku.
JADI JGN CAKAP DGN AKU.
kau bukan kwn aku lagi dah.

korang x rase kelakar dan weird ke,
bile ade org ckp kt kau.
"sorry, aku dah remove connection dgn kau"
HAHHAA~
aku rase mcm nak ketawa kuat kuat.

aku selalu 'remove connection' dgn org jugak.
org y aku x kenal lah.
and I don't tell that person.

supaya die x kecik hati :)
sorry
jujur ada tempatnya.



ini opinion aku. org laen punye opinion aku x tau lah.







akutaksukamembenci
butpeoplemademetohateothers

reblog from FB



"ego tak bertempat ko ni! benda kecik nak besarkan."

"kalau ni menyibuk sangat dengan hdup ko,
aku bleh cita hobi ko yang ske maki2 aku.."

last part.
paling best.

"so,berambus ko!!!!"
plus, kau pegi mampos.

itu apa y kami dapt. dan org 'laen' dpt.

kami x jaja kisah peribadi dan bukan racist.
kami x akn cerita kesah satu Malaysia di sini.
sbb kami rasa, malaysia sudah bersatu

oh yes. this one.




I post what I like,
I shit what I hate.
the blog is mine though.
instead of visiting+reading, you may also,
read what you like, shit what you hate.
the pleasure is mine :)





we
to read blog.
sangat sangat.

saiyidah, hawa, zulaikha bersama dgn aku. anyone else?



sumber: mami jarum paling express dan maju.

mengada ngada

x rase ke aku mengada2
dan perasan comel

HAHAHA :))

neyh sume sbb aku nak tidur lepas subuh.
x sempat nak bg tau ayah before die pegi pasar

so tinggalkn notes atas meja makan pukul 1.40am





*look at the handwriting,

BURUK GILAA.






roti sardin x sempat nak buat
sebab terbangun lambat.
ngee :D
sorry ayah.
next week k.long buat ye.


Saturday, January 23, 2010

F.cuz




give me! hugss.

ye jun y rambut kerinting tuhh.
comeeeyl


F.cuz (focuz)

first single JIGGY






baru je debut 8th January 2010

Friday, January 22, 2010

sile jerit kuat dan dengan suara y lantang





. saya sudah habis exam .




dan mahu pulang ke rumah tercinta
demi berjumpa family tersayang

♥ ♥ ♥


saya gembira
dan
x mahu siapkn tutorial



♥ ♥ ♥





saya x jadi pegi mid, rase mcm buang duit.
dan buang masa.
saya mahu terus pulang ke rumah.
dan mahu tidur.
krroohh krooh

makcik joyah singgah bilik


betol kan kan kan?

mule2 pensel hilang.
lepas tuh, aiyook.. bilik kau berhantu weyh.
sambung dgn 'jap g die kuar ar',
"bilik kau dah la berhantu weyhh, 404", siot arrr.
meraban-raban cari, sambil membebel lagi. dan jumpa.
"hah! tu pensel kau kan?", "kan aku ckap nt die kuar".
"weyhh, dah la malam JUMAAT weyhhhh!"
"x yah arrr ckp bukan2"
tibe2 dgr org ketuk pintu bilik
sume cuak gile baak!
"weyh, sape dohw?"
"bukak la pintu tuh"
"x nakkk!"
"laaah, bukak je laah"
bukak. dan.. x de org.
semua diam.

tibe2 "igt x time kt sekolah dulu, ade org jadik pocong."
"owwhh, igt2! HAHAHAAHAA"
menyampuk, "mcam mane woh critenye?, lupe lak"
"alaahh, x kan x igt?"
"mule2, yadaa yada yada. pastu kann, yadaa yada yada"
gelak gelak HAHHAHAAHA
"budak tuh peluk tiang katil, ade y tolak dgn bantal"
KAH KAAHH KAAAHH.
*ramai2. ade dlm 6 org kot*

"giler dowh, sape y jadik pocong tuh."
"tau x pe"
"korang tau, yadaa yada yada blah blaaa blaa"
"last2 kan ..... dierang nmpk 'mende' tuh betul2"
erk..
"btol ke?"
"entah, dierang la crite"
"eeee.. seram ouh"

yadaa yada yada yadaa yada yada yadaa yada yada yadaa yada yada

"hari tuh aku pegi la majlis tahlil *tuuuuut* nama dirahsiakan"
"kirenye, die tuh mak laen bapak laen."
"bapak die kawin byk laah"
"ha'aaaah, org dulu2 suke kawin byak"
"apesal eh?"
"eeee, aku x suke laah, best ke madu2 neyh"
"madu itu kan manissss"

HAHAHHAHAHHAHAAA

"bengong laaaa"

"kalau korang kan, korang kesah ke bermadu?"
"x nak arhh, aku nak sorang2 arhh, buat ape kongsi2"
"ha'aahh"
"tapikan, kalau ade sebab dan kukuh sebabnye, aku x kesah kot"
"sbb nye nanti boleyh arah2"
"aku duduk relax je lah."
HAHAAHA
"kalau kau isteri pertama boleyh la. kalau ke EMPAT?"
"empat lagi best. lebih disayangi."
HAHHAHHAAA.
"gile kau!"
"aku pon ade pikir mcm tuh"
"TAPI, mesti arr ade sebab. kalau sbb nak puaskn nafsu, baik x payah"

buat keje balik. diam 2 saat.

"hari tuh aku sembang2 ngan adek aku."
"tibe2 makanan terjatuh kat lantai. adek aku ckp, cepat amekk! belom kotor lagi"
"kuman tgh terkejut"
"huh?"
"ye laah, kan makanan tuh jatuh tibe2, die terkejut, x sempat nak attack"
"sewel laah adek kau." HAHAHA!

"woiyhh, korang x mau exam ke?"
"sambung balik bincang soalan, kang x habeh2"
"eeee, byk betul iklan"
"okey okey, jom sambung"

"ade iklan neyh kannn.."
"weyhhhhh.. dah laaaahh! sampai besok pon x siap siap"




watak2 dlm cerita ini terpaksa dirahsiakn.
sbb takut nanti ade lelaki tanye sape y x kisah poligami.
aku x berani tanggung akibat woohhh.

Thursday, January 21, 2010

saya datang nanti


saya tau kamu semua rindu.

harap bersabar ye.
saye tgh exam neyh.

seminggu kejap je.

FB bosan kn kalau saye x de?
kesian kamu semua.

weekend nt, kamu semua boleyh nmpk saya 24jam
dgn status online.




...........................................................

:nota:

eyh, budak2 perempuan semashur 0408.
hari jumaat neyh, budak2 UM (perempuan je) nak pegi tgk wayang.
kt mid valley.
ade sape2 nak join? bg tau aku ye.
budak matrix ramai x balik lagi kn?
kite tgk cite my spy, jom!

lelaki pegi semayang jumaat. shoooh shooh.


Thursday, January 14, 2010

budakperempuanitudatanglagi

jealous dan frust (lagi)

muli nasihat;
just let it be.

dan kene gelak dgn bella.
tp bella baek gak.
die cakap 'buat bodoh je.'

thank youuu, friends!

sila support miss dayah G.O.G.O
fighting!

silahentikankegiatanFBdanBLOGGINGandasekarang



sbb budak perempuan ini akan menghadapi

satu

peperiksaan pertengahan semester

.................................................................................................

tp cube tgk sekarang, ape yang budak perempuan ni buat hari2.

sering berada di atas talian.
sering meng'update' FB.
dan sedang menulis new entry.
*sile sepak lembut2 kt pipi die





ape nak jadi neyh?

ape cerrrrr weyhhh?

mane azam kauuuu weyh?


.................................................................................................


budak perempuan ini dijumpai
.ketagihDANgian.
sile hulurkan bantuan dan simpati kepada budak perempuan ini.
jasa anda dikenang selalu

terime kasih ;)

Friday, January 8, 2010

mereka; pelik




duuhhh =.=''

itu je aku mampu cakap
lepas sekian lame nak mampos x bukak myspace.

whats wrong with the people there??


mcm x de tamadun
nama asal boleyh nak sepelik mungkin
aku pon dah x kenal sape2 pon dkt situ.

no offence ye, kepada pengguna myspace.

I don't feel comfortable in there.
takot tgk profile mat2 rempit dan perempuan2 pelik.

bagi aku,
mereka; sangaat pelik.

sorry peeps!






*apehal facebook buat hal neyhhh.
sakit hati btol laahh

Thursday, January 7, 2010

besok nak bangun lambat












x rase mcm nk tulis something







rase diri kejam

Sunday, January 3, 2010

and that is why, I HIDE you

to prevent me from JEALOUSY

I officially HIDE you from my home | the wall of post.
so that, I can't see your updates, your comments and what so ever.
It make me sick of you.
Your on going relationship with someone else, makes me really sick.
I hate to observe you.
I hate to know what are you up to.
I hate to see your changes.
I hate you being nice to me.
I hate you for not to notice this

and I just hate YOU for no reason.

I am not like this, usually.
You, who make me to act like this.





just for you,

I really really, hate you.







from;
she's-not-a-stalker-anymore

for today and onwards



for today, tomorrow && tomorrow tomorrow tomorrow and forever.
.
.
.
.
tolong buat saye gembire;
sbb saye teringin nk
.
.
.
.
SENYUM
.
.
.
.
banyaaaaa banyaaaaaaak
mcm ketam y comel neyh.


.
.
.
dan
ketawa
banyaaaak banyaaaaaak!
.
.
.
*giggles*
.
.
.
.
...........................................................................................

nota kecil tambahan;
semalam mmg best dpt jumpe korang!
tgk wayang pon best
walaupun kene duduk seat depan sekali.

Saturday, January 2, 2010

die kate

sila mulakan ayat dgn "die kate"


1.untuk new year neh; die x wish pon kt semua org selamat tahun baru *kecuali siape y wish die.
:: sbb die rase, cume tahun je bertukar. mcm x de makna sagt.

jadi die nak wish hari ni boleyh?
selamat tahun baru semua!


2. kalau die x balik pon, die x duduk kt kolej sgt.

:: buktinya, smalm dan hari ni die keluar. dua2 motifnya sama. makan.
jumaat ; makan rumah Ili
sabtu ; kenduri kakak zuhri kawin


3. die jeles tgk org kawin

:: sbb pengantin tu cantik ;)


4. die x bace buku lagi.

:: exam lagi 2 minggu. HAAIISSYYY~


5. die suke nak tangkap gambar baaanyaaaaak banyaaaaak

:: tp, die MALU sikit dan gamba y die amek x cantik sgt.


6. tibe2 die rindu kt mak, ayah ngan adek die

:: knape balik kampung time new year?


7. sekarang die ade lagi satu blog.

:: dekat http://nabilahidayah.tumblr.com/ sile lah melawat. *kosong lagi.


8. dah lame x balik kampung

:: jeles dierang sume selalu gathering


9. knape org selalu desperate?

:: rilek2 lahhhh. makanan cukup utk semua org (?)


10. sorry lah,

:: sbb laptop ayah x de sound

11. sampai bile die nak list kan ape yang die nak kate?
:: sbb die x tahu nk pikir dah.


12. owh, ade satu lagi.

:: die rindu dekat semua org. xoxo!




'die kate', oleh;


:: nurnabilahidayahbintiHAJImohdjaiferi ::
;))