Tuesday, December 27, 2011

I love her. But..



Boleh jumpa dua tiga hari je, lepas tu mulalah nak jadi bunga taik.
Dia tak cari masalah, tapi dia buat masalah.

Melawak sikit tak boleh. Sensitif sangat. 

Semua nak amek serius. Tau laa orang KESATRIA kannn. 
Pfft.

Whatever lahh Adek.



Monday, December 26, 2011




Passion Vanilla @Big  Apple, One Utama
26 Dec 2011

Thanks Adik! 




Balik or not to balik

Study week dekat rumah. Hmmpppphh. Hmmppphh.
Memang tak menjadi lah.


Bangun pagi, Makan.
Tengok TV.

Bla bla.

Lunch.
Tidur.
Dinner.

Movie marathon.


Macam tak exam.

Exam memang tahun depan pun. Hari ni 26 Disember 2011, exam aku 6 Januari 2012. Hahahaha.
OK tak lawak.


So aku dalam dilemma, bila nak balik UM. 
Nak balik.Tapi tak ada orang kat bilik. nnt malam nak tidur sensorang agak cam seram. 
Hrmm 
Hrmmmmm

Siang tadepehal sangat. Malam lah.

Mula ingat nak balik Khamis. Tapi ada kelas Rabu.
So, balik Selasa lah.
Pagi.
Buta. 


Mungkin masih gelap macam ni 
Kot.


Sunday, December 25, 2011

I WANT TO OWN THIS CAT!

Hi, I'm Maru. Nice to meet you
 

Semalam adik tunjuk gambar kucing ni dekat Instagram. Sumpah handsome! haahha.
Dah laaa photogenic pandai posing semua. Argghhhh! COMELL!
kalau laaahh aku pandai amek gambar, pastu kucing kucing kat sini semua photogenic, mmg hari hari keja tangkap gambar kucing je. hehehe.


Ni belum pakcik wira tengok lagi. Mesti dia jeles, sbb kucing dia tak handsome macam ni. Hahahaha.



Semua gambar ni amek dekat instagram, orang yang ada Apple product je ada instagram ni.
iPod
iPhone
iPad

Siapa tak ada semua yang di atas mmg tak merasa lah tgk instagram, dah tentulah bukan aku yg ada.
Adik aku yang 'kaya' tu je ada.
hmmmphrmfsdfskfnjksdnciwnecsd

Tengok dekt iPod dia. Untung laaah ada iPod.


Bilaaaaa Android nak ada Instagraaaaaaaaaaaam???!


Taken from Instagram, 
for more Maru's picture visit @vood's profile on instagram! ^^



Thursday, December 22, 2011

FYEAH BIGBANG



Are you ready? Because they are back!







p20111222-152604.jpg

Semalam saya nangis. 
Wuwuwuwuwu ;____;

Macam hujaaan.


2011-12-21-09-27-49-855.jpg

shareSrc_美图06.jpg

shareSrc_美图05.jpg


When I am hungry, I always seek them.
Just looking at them, my tummy is already full

*BLUEKKK* 

hahahahaha :)


Tuesday, December 20, 2011

Prinsip #1



Aku tak faham kenapa bila kau gaduh dgn orang tu pastu kau kena removed or blocked dia dekat Facebook?
is it really necessary?

REALLY, BRO?


Childish gilaa perangai.

Aku tak menjadi masalah kalau kau nak removed or blocked or whatever sekali pun.
Kau boleh pergi meninggal.

Yang menjadi masalahnya ialah bila kau try nak add aku 'As friend' semula.
THAT IS CERTAINLY A PROBLEM, BRO. A BIG ONE.

Aku tak cari pasal dgn kau, kau yg rasa aku cari pasal dgn kau.


Sebab satu prinsip aku, KAWAN BUKAN UNTUK DI PAKAI BUANG.
Kawan bukan utk di cari masa susah, di tinggal masa susah.

That is NOT what friends are for!

Its not really my thing to jilat your own ludah. Jijik.






Monday, December 19, 2011

DEM DEM DEM



Sh*t. Someone found out my new blog URL. 


Okey, to readers that found out my new URL, 
Just read and Shh.


WARNING: This is like a newborn blog, I'll say whatever I want. Don't judge me. 
Be prepared for some harsh word. Sorry in advance. People changed, I've changed.


No hard feeling ehh. 


PEACE OUT




A ship called Relation


Sunday, December 18, 2011


Heh. Creative  jugak aku :P

Saturday, December 17, 2011

Only our Ayah does this sound


CHIAP!

*This is an SMS conversation between Adik and Ayah*

Adik: Ayah, nak RM35 bayar yuran barangan letrik kolej.
Ayah: Tak ada ke yang seronok sikit nak baca? Asyik asyik mintak duit.
Adik: I LOVE YOU. HEHEHE
Ayah: CHIAP!



Yang mana satu lawa?



Budi Bahasa Budaya Kita


Some say;


Sejak Tumblr makin famous. Twitter makin ramai pengguna.
Orang Melayu cuba nak jadi cool dengan Trolling.

Trolling ni macam budaya perli memerli lah.
Siapa yang macam rasa terkena dekat batang hidung memang butthurt lah orang cakap.

'Butthurt?'
Secara direct; sakit bontot.
Secara istilah; makan dalam @ panas hati @ tak senang hati @sakit hati

I don't mind if it is not MALAY. Kalau omputih tu ikut suka dia lah.
Aku pun rasa cool.

Tapi kalau Melayu dah start trolling. 
Aku. Mula. Nak. Menyampah.
Macam sakai. Okeyyyy. 

TAK COOL LANGSUNG PUN.

Orang Melayu memang macam ni,
TIDAK. MEMPUNYAI. IDENTITI.

Tau nak serap masuk budaya orang lain.
Well, this is not our culture.
Nabi Muhammad SAW tak pernah terapkan budaya perli memerli dalam dakwah baginda.

While I was tweeting and typing this post. A GUY suddenly tweet a link from 9GAG.
Saja nak sakitkan hati aku lah tu.
HEH. 


Okeyyy, what are you trying to prove anyway? 
I already knew all of that before you knew.
PFFT.

Psycho-maniac.