Tuesday, February 28, 2012



Nell's Healing Process


Earliest birthday present. Heeee.
Thank you, Nadia ;)




First time dalam sejarah aku mempunyai laptop desktop aku kosong. *tepuk tangan*


COMEL TAK? 

Sunday, February 26, 2012




*spoookehhhh*


I wish my eyes could take photos






And I found this pictures under glass slip cover.
Awhhhh, that's so sweet mom :')



Hehehe, mak simpan gambar tu rupanyaaaa.
Yang gambar atas tu tak silap masa Form 5. Dekat court tennis SEMASHUR. 

Tak ingat sama ada, Maira atau Hawa Nur, atau Pija yang snap. Haha.

Rinduuu sehhh SEMASHUR. Oh by the way, SEMASHUR0408 dah ada blog. 
Boleh lah cekidaut.

Rasanya tak ada pape update kot. haha



Saturday, February 25, 2012

Marry me. Today and everyday.


Dear Future Husband,

ed & ruth from Zach B on Vimeo.


 PLEASE WATCH THE VIDEO


I promise to bring you a glass of water before bed every night for the rest of my life
I promise to put toothpaste on your brush for you every morning everyday even if I'm mad
I promise to buy you flowers, take you on date perhaps with no other reason only because I love you and I want you to know it
I promise to show you that I love you through my action


Marry me. Today and everyday.


Sunday, February 19, 2012

Well, I like him

HYUNSEUNG <3




B2ST Mistery Special MV

Outing


Steamboat Johnny's @ Berjaya Times Square

Sos dia sedap wehh. Dia punya bahan bahan mmg banyak!
Makan dia kenyang, tapi tak puas.
Hahaha

Dasar lidah melayu, nak makan nasik gak.
Ada je nasik tp tak order pun takut nnt kenyang tak habis pulak nasik

Chicken Wing pun sodaapp


Plan lepas tu nak tengok wayang, tp ada request tak mau tengok dekat MidV maka moh la kita ke OU.
Nadia dgn Wani masing masing tak habis guna voucher RM200.

Singgah MPH. Kebeulan MPH pun ada sale sampai bulan Mac tak silap.
15% discount for non-member
30% for MPH member

Memang untung laaahh. Sudah lah guna voucher dapat less pulak tu. haha
Wani borong 6 novel
Nadia borong komik Lawak Kampus -__-


Ni Salwani, roommate baru yang ganti Ida sbb dia pergi Korea. Dulu dia roommate Zalikha masa dekat PASUM. hehe. Best friend Nadia :)




Muka seriuss ada gaya macam model komik gempak starz. haha.

Shimino @ One Utama

Dia ada macam macam jenis. Pilih lah. Macam tortila tapi ada aiskrim + strawberry.
Sedap.



Tapi ada orang tak suka -_____-




Kejap. Ni kawan Nadia. Konon keluar semalam tu nak sambut birthday dia yang dah lepas tu. 


Saturday, February 11, 2012

Tumblr dear


Sakura @ Cherry Blossom




I wanted to see you, but now I don’t
Even if I miss you a lot, even if I’m the only one who cares about it






Emosi aku tengok part ni T________T 

Kiri dan kanan aku



Amboboboy Dayah! Jiwang gituh.

Tak ada perasaan gila kauu.
Result keluar hari ni.
Orang lain tahap depressed gila.

Kau sedaaap je makan ayam yeee.

Kau tengok Hazwani dgn Faizura.
Sikit punya risau.

Ida terus mangkit tidur kau tau.

Kau?



Alaaaaaaaaaaaah, rilek lahhh.
Aku yang tak belajar bebetul.


Eleh. belajar bebetul, tension tension pun kau mmg tak boleh nak A pun kan.
*sentap*


Friday, February 10, 2012

Lie to me (내게 거짓말을 해봐)












Keh keh kehhh. Over pulakkk. 
Drama ni antara drama yang agak memberi efek dekat aku.

Rasa di awang awangan. Dan tak sabar sabar nak habiskan.

Awhhhhhhhhhh.
Kenapa dah habisssssssss?



Wednesday, February 8, 2012

13 RabiulAwal








Tudung dan fesyen



'Faridah rasa macam nak pakai tudung jugak. Tengok ada member pakai tudung. Dia nampak cantik.'


Dear my cuzzie, you should probably watch this video.




Now Everyone Can Fly



'Kau tengok tengok lahh Air Asia kot kot ada promotion, flight murah :)'
'A'aaahh kannn?'


Dengan semangat berkobar kobar.
airasia.com *klik*

Jeng jenggggg.

Memang ada! Promotion sampai bulan May. Ohmaii.
Berangan berangan nak pergi Incheon, nak pergi Perth. Kununnn.


Siap jerit kat ayah.
'Ayah tiket murahh ni pergi Koreaaa. Tiga ratus je.'

hahaa. Padahal itu pergi, belum kira yg balik punya.








Ah. Dayah. Engkau passport pun tak ada.
Berangan kononnn

How I wish

Puding Triffle Terbaik

pic.twitter.com/S9GUGfY3

Puding Triffle (!)

Before ni pernah buat sekali masa bulan puasa hari tu. Ayah suka, dia suruh buat lagi. Tapi lepas tu dah tak buat buat dah. Sbb tak menyempat nak buat pun. Huuu~

So hari tu masa balik SP aku cakap nak buat, semua bahan bahan memang nak kena beli lahh kan. 
Tak susah sangat pun nak buat dia, tapi agak ber kos jugak lahh. 

Puding ni consist of a layer of swiss roll cake (any flavour), custard, fruit cocktail (but I replace with Peach) and a layer of Jelly (!) Dengar pun terliur kann. 

Aku guna resepi yang aku jumpa dari blog AzuraRahman. Best wooo dia masak. Macam macaaam dia invent benda baru. Pegi lahh usya.

Tapi dia pun dah lama tak blogging, aku just baca semua previous post dia yang lama lama. 


Ini resepi Puding Triffle dari blog beliau. Sangat menjadi. Alhamdulillah ;)

PUDING TRIFFLE

Segulung kek swiss roll
Sekotak Serbuk Jeli segera (aku pakai brand NONA) - perisa ikut suka
1 tin Susu Cair
1 tin Air
1 tin Buah Koktail - asingkan buah dan airnya
7 sudu besar Gula - kalu nk kurangkan pon x kisah
4 sudu besar Tepung Kastad
1 sudu teh Esen Vanilla

Potong kek swiss roll dan susun dlm loyang atau bekas yg sesuai. Curahkan air buah koktail ke atas lapisan swiss roll tadi. Biarkan..

Masukkan susu cair+air dan gula dlm periuk dan masak hingga gula hancur. Masukkan esen vanilla. Bancuh tepung kastad bersama sedikit air. Then, perlahankan api periuk dan masukkan cepat2 bancuhan tepung kastad tadi. Perlu sentiasa di kacau supaya adunan kastad tak berketul. Kacau lebih kurang 15-20 minit.

Tutup api dan terus curahkan atas adunan swiss roll tadi. Taburkan buah koktail. Sejukkan sekejap. Sementara tu bancuh Serbuk Jeli Segera dgn air yg betol2 panas. (sukatan ikut sama mcm pd kotak-kalu x silap 400ml air). Kacau hingga serbuk jeli hancur dan terus curahkan atas lapisan kastad perlahan-lahan.

Sejukkan.

SELAMAT MENCUBA!

Page 39 of 366









Saturday, February 4, 2012

Friday, February 3, 2012

Flower Boy Ramyun Shop

Posted Image


Setelah 2 minggu cuti, aku baru dapat motivational drive utk tengok drama drama yang aku download.
Jadi, aku mulakan dgn Drama ni. 


Turrah! 

Thursday, February 2, 2012

Baju Kurung Cotton




Dua dua lawa. 
Dua dua cun.

Tapi mak mesti tak kasi beli. Hmph.


MoMo


Jang Keun Suk as Momo and Kim Hanul  as Ji Eun in You're my pet



They Are CUTE. OKAAAYYH!