Sunday, May 9, 2010

banyak songeh



ini HANYA pendapat saya seorang.
orang lain saya tidak tahu.


bila ianya bercakap tentang blog. ia adalah hak persendirian.
jadi, terpulang lah kepada individu individu tersebut, bagaimana beliau ingin mempersembahkan blog mereka.
betul bukan?

semua orang ada citarasa sendiri. sama juga saya.
dan ini contoh blog yg saya kurang gemar baca


1. blog yg letak autoplayed songs

bila buka je halaman blog tersebut lagu lagu akan berkumandang.
arghh. mengganggu.

sbb ianya akan interfere dgn lagu yg saya sedang mainkan dekat music player saya.
tetapi, kalau saya nak baca jugak blog tersebut, cuba teka apa saya dan cik cantik manis buat?

nak tauu?



kami akan mute-kan suara.
dan baca dgn senang hati :)

atau paling teruk punnn, kami akan cari butang selalunya berwarna merah dekat atas corner kanan dan klik.

aaah, lega.



2. blog yg suka letak kisah kisah kasih sayang mereka yg sedang hangat bercinta dgn ayat ayat sedia jiwang.

terima kasih. sbb saya akan terus cari butang yg sama dan klik.


entah2 ayat ayat yg ditulis pun di copy paste dari mana mana entah.
dan gambar gambar yg menggelikan.
blerghh :U
nak muntah sekarang jugak.

no offence ya.
sbb readers ada hak utk memilih.




3. blog yg menggunakan short form terlampau

sampai tak dapat difahami. seolah olah mereka ada bahasa mereka sendiri.
maaf juga saya tidak akan baca.


semua masalah ada penyelesaiannya.
jgn runsing runsing.
terus sahaja tekan butang
senang bukan?




tetapi jangan risau. kepada blog2 yg telah saya follow,
saya akan baca sebagaimana anda tulis
:)





tetapi seperti apa yg telah saya nyatakn diatas. blog adalah hak individu.
terpulang kepada anda utk mempersembahkan blog anda.



jika saya kurang gemar blog anda, ada lagi ramai yg mungkin sukakan blog anda.
cheers! n_________n




.........................................................

status :

saya tidak dilamun mabuk cinta. tapi satu saja : SAYA CINTA EMAK SAYA | selamat hari ibu
!

pssst, semalam dah kasi kek. hhahhaaha :))

.........................................................





gambar diambil dari tumblr.com ^^


10 comments:

saori said...

I SO agree to your first opinion :))

nabilahidayah said...

good good n_______n

Muli said...

dayah, ko ngn aku sama oh taste.. kira bukan ko sorang punya pendapat la..

nisahazirah said...

owh terase dgn first comment.haha. tapi camne nak letak lagu yang kalau tekan baru maen?

nabilahidayah said...

muli: nasib baik ada geng. haha. ada lagi satu lupa nak tulis.

blog yg suka guna the F words dan sama waktu dgnnya laah.


khayon: sorry, aku x bermaksud mcam tuh.
hrrm, yg tu aku x sure owh.
aku x kata, suruh buang atau tukar. kalau kau suka macam tuh biar saja :)

psst, kalau aku pegi blog kau aku akan mutekn suara. sbb aku nak tau apa kau tulis. hehhehe

Qamarul Iqmal said...

yeay! dibah, aku trase la plak..haha..nnti aku editlah! aku pon rase cm kacau

Muli said...

agak la, bila nak baca pun rasa cm tak best ayat semua terabur terlangkup. atleast bila nak tulis, tulis la betul2. kasi orang nak baca pun sng.

nabilahidayah said...

maro: bagus! kalau boleh buang pon okey. ada byk lagi cara nak memeriahkan blog.

muli: someone kena sediakan kamus utk bahasa macam tuh. HAHAHHAA.

msvyl said...

120% agree! =)

nabilahidayah said...

good!