Sunday, August 15, 2010

intinya ayam berkari



pukul 4.45pm. gerai gerai baru di buka.
ada kedai masih belum memasang payung pun lagi.

Cik Farah sangat menginginkan Kuih Cara Berlauk.
dia berjalan mencari gerai menjual Cara Berlauk.


di cekup dari sini.

malang sekali pakcik gerai tersebut belum bersedia utk berniaga.

kuih kuih belum disusun. apron belum di pakai. pekerja pekerja juga belum sampai.

'dayaaahh, aku nak kuih tuuu tapi pakcik tu kata plastik belum sampai'
'kau kasi je plastik yang kau ade, suruh die isi dalam tu'
'betul jugak tu'

aku meneman Cik Farah ke gerai tersebut.

'pakcik saya nak jugak kuih ni, tak pe saya bagi plastik saya'
lantas mengeluarkan plastik dari dalam beg nya.

aku mengusik pakcik tersebut.

'pakcik, kami dah bawak sendiri plastik kami ni, tak kan tak kasi lebih sikit.
first customer lagi tu.'
'kalau orang cina kan dia kata, first customer tu selalu bawak ong tauu'
'letak laa lebih sikit. hehe' aku berseloroh.

pakcik tersebut senyum
'ada ada je lah kamu'

dan menambah satu lagi biji Kuih Cara Berlauk ke dalam plastik yg kami sediakan.

'terima kasih pakcik!'
'semoga kuih pakcik habis dijual hari ni!' jerit aku :DD




'orang nama Nabila mmg muka tak malu, happy go lucky eh?' kawan aku tanya.
'sbb aku pun ada member nama Nabila perangai macam kau jugak'

erk o.O

'iye ke? tu pandangan skeptikal je tuuu'


2 comments:

raihana isa said...

heih... pic cara blauk ni dr bazaar tmpt aku ni... bazar serdang... =))

nabilahidayah said...

hahahaha, ye ker? aku pun x perasan. die ade tulis bazaar serdang. haha. kau dah usya ke kuih ni? hahha