Friday, September 24, 2010

misteri: gambar tiga orang



pernah dgr pasal larangan mengambil gambar yang mengandungi 3 orang dalam satu gambar?
okeh, ayat ni macam tak berapa menjelaskan situasi.

mari saya tunjukkan contoh situasi


maaf lah ye, mereka mereka ney tak memakai tudung

okeh, inilah contohnya.

actually, saya pun tak pernah dgr sebelum ni.

tadi pagi selepas memakan waffle perisa kaya + butter *sedaaap weyy
di bawah pokok yang dahan nya besar, daunnya warna hijau dan mempunyai akar yg besar, cik Ida ajak bergambar.

kami ni merupakan bakal cikgu cikgu gila kamera. pantang di ajak bergambar, jom je!
mula2 saya snap gambar cik Ida dan cik Erica.
kemudian giliran saya pula di dalam gambar, jadi cik Ida pula snap gambar saya dan cik Yatt, dan cik Wani pun mahu join sekali.
jadi ada 3 orang dalam satu gambar.

tiba2 cik Erica tegur.
'eh, mana boleh ambil gambar tiga orang'

'eh, ha'aah lah'
cik Ida tiba2 teringat.

cik Yatt menyampuk
'mana bolehh percaya. karuttt tuu'

saya terpinga pinga.
'wey, apa dia wey? aku tak tahu apa apa punnn'
'kenapa kenapa?'
saya mendesak

serius, saya agak blur. apa yang mereka cakapkan ni?

salah seorang dari mereka pun explain.
'orang kata.. kalau ambil gambar 3 orang. yang tengah tengah tu akan 'pergi dulu'

saya agak kurang percaya. 'ye kerr, betul ke?'

'entah laaah, tapi banyak kot berlaku kes macam tu'



tiba2 cik Yatt menyampuk lagi.

'dulu kakak aku penah ambil gambar aku. time tu malam.'
'gambar aku sorang dalam rumah dekat ruang tamu'

'bila tgk balik gambaar tuuu, ada macam figure ni tgh pandang aku'
'aku takut gilaaaa, aku menangis kot tgk gambar tu'

okeyyy, yang ni saya seram sikit laaah.

lebih kurang macam ni laaa contoh nyer





Cik D: Semua yang berlaku kerana Allah SWT. Jangan percaya sangat yang karut marut tu.


4 comments:

AIman_De_Cloud said...

ajal di tangan tuhan. =)

nabilahidayah said...

betul betul

jerin nazri said...

haisyhh..khurafat..;p

nabilahidayah said...

hahaha, tu aaa pasal. dah aaa aku x penah dgr pun pasal mende alah tu.