Tuesday, August 23, 2011

Pernah dulu aku ketagih berblogging. Adaaaa saja benda aku nak tulis.
Ada sajaa benda aku nak kongsi. 

Kadang post yang biasa biasa je pun aku ambil masa 2, 3 jam utk siapkan -___-'

Selalunya ambil masa bahagian utk Post Tittle.
Dan tajuk post aku selalu pelik pelik. HAHA.

Melihat keadaan aku yang agak kronik ketika itu, mak nasihat aku untuk berhenti blogging.

'Kak long, sudah sudaaah laa tuuu blogging'
'Bukan ada faedah pun, buang masa'

Masa tu aku ambil tak endah je nasihat mak.



Sekali lagi, mak tegur. Nada makin tegas.
'Kamu nak result elok ke, tak elok?'
'Kurang kurang lahh Facebook, Blogging tu semua'

Masa tu mak tak tau, aku makin rancak bertwitter.
Tweet sana, tweet sini. 
Dah gaya macam anak burung. 


Dan aku mula slow dan menjauh, dalam bidang blogging ni. 
Lagi pun aku tengok, blog aku tak setanding blog mereka.
Blog aku tak ada contest, blog aku plain. 
Blog aku tak ada benda best. 

Cuma kisah aku dan persekitaran aku.

Sampai satu  ketika, aku berhenti. Tiada lagi post dari aku. 

Mungkin sebab aku dah tak ada cerita nak jual. Sebab habis semua aku tweet.

Jadi tak ada kisah aku nak post kat sini.


Mungkin sebab aku ikut jugak cakap mak.
Alhamdulillah, result aku meningkat.

Memandangkan zaman selepas SPM. Zaman PASUM. 
Merupakan zaman kejatuhan aku. 
Jadi pencapaian result aku kali ni agak membanggakan. 
Tapi tak ada lah sampai 4flat weyhh. 

Agak skeettttt.



Mesti korang kata, kata dah berhenti. Ni kenapa ada lagi post?




BECAUSE I CAN.