Thursday, December 10, 2009

bukn kaki bangku

smalam tetibe ade kwan PLKN aku call tibe2.
dlm keadaan y cemas dan kelam kabut.

die tanye aku.

'kau tau drive kn?'

'erk~?'
' dah lame gile kot aku x drive'
'knape?'

'aku nk pegi Istana Budaya neyh. and I was like tertinggal bus'

'oooo.. Istana Budaya.. ade teater eh? natrah kn?'

' a'aahhh..'
' aku x mau sampai lewat sbb teater tu pukul 8.30pm start'

' alamak weyh.. sorry la.. aku mmg dah lame gile x drive. dan aku x kn nye nk bwk kete kt dlm KL neyh'
'plus, kete pon x de skang neyh'

'owh, x pe la.'
'aku tanye org laen'

'sorry.'

'its okay'

x silap aku die sempat sampai dgn bantuan org laen.



tu la mak..
kaklong nk bwk kete mak x bagi
kan dah x reti bwk.

6 comments:

chadacassiopeia said...

eleh, bwk cam hape ntah,
kekkekekeke ^^

nabilahidayah said...

at least reti gak bawkk. haha :)

hana said...

err dayah sejak bila aku PLKN ?

nabilahidayah said...

cik hana, bukn kamu la y saye tgh ceritakn ni.

kwn aku la.. mungkin die pon mengalami nasib y same mcm kau. hhaha.

saiyidah_nafisah said...

weyh..
aku pon dah xleh bwk keta!!
sedes!!

nabilahidayah said...

pembetulan: sbnrnye, mmg cik hana y sdg sye ceritakan ini. hohoho. *maluuu*

saiyidah: mngkn kite kene ade keter sendrik. br boleyh practice.