Monday, March 4, 2013

Ini betul betul. Bukan cobaan.


'Dayah, aku ada satu soalan. Aku nak kau jawab.'
'Soalan apa?'

'Kau nak orang terima kau seadanya ke, kau nak kurus sebelum cari someone?'

..... Hrmm
Jujur aku cakap aku tak pernah terfikir pun.

Aku jawab, 'Kalau boleh aku orang terima aku seadanya. Mungkin bila dah ada someone, dia akan drive aku utk kurus? Mungkin aku lebih bermotivasi.'

'Tapi kalau dah tak ada sangat, aku kena kurus dulu lah kot.'

'Kenapa tak nak start kuruskan badan sekarang?'
'Bukan tak nak, tapi entah. Aku ni kurang motivasi sikit. Hmm.'

'Lagi pun aku selesa dengan hidup aku sekarang. Bukan maksud aku selesa jadi gemuk. Macam mana nak cakap eh, maksud aku aku gembira je tak ada someone special, aku happy dengan kawan aku, family aku. Cukuplah.'

Bertuah laaahh hoi, orang nak makwe gemuk.

.

3 comments:

saiyidah said...

bertuahlah hoi~~ :P

The Jane said...

dayah, yang penting pemakanan dan gaya hidup sihat.

tak semestinya kurus itu sihat. and if the guy looks at you from the inside, he'll definitely accept you the way you are.

Nabila Hidayah said...

Uwaaaaarghhhh! Ada orang baca blog akuuuuuuu. Hahahahaha.

@saiyidah;bila entah nak bertuah nya

@theJane: tapi itulah, lelaki yang boleh nampak from the inside bukan selalu ada. Selalu pulak, lelaki mesti tengok yang cantik dulu.