Wednesday, September 2, 2009

nyaris tapi hampir

exam week belom berakhir.
tp aku bukn nk cerite pasal mcm mane aku jwb paper2 tuh semua.

mcm mane aku jwb paper, jgn tanye.
sbb aku pon x nk jwb soalan korang.

nk cerite, td waktu nk pegi exam hall pukul 2 pm,
dkt dgn zebra crossing berhampiran PASUM,
aku dn segerombolan pelajar y penuh ilmu di dada
hampir nk melintas jln.

tp ade seorang jejaka ni penuh keyakinan melintas
tanpa MELIHAT KIRI DAN KANAN.

aku juga cuba mengikut jejak langkah jejaka tersebut,
tp y lain hanya tunggu di pembahagi jalan
sdg aku berjalan, aku terpandang ke arah kanan.

dlm hati aku,
eh, ade motor lah.

lalu aku berhenti melangkah.

ttp jejaka td langsung x perasan akan kehadiran motor t'sebut.

lalu....

dush! skreeeettt.. (x boleyh letak byk 'e' sgt sbb x de la terseret sgt)

aku;
menjerit.
AAAAAAA~

tp, aku sorang je y menjerit.
y lain; hanya diam dn tergamam.

malu gak, sbb aku sorang je y menjerit =.="

berbalik kpd motor dan jejaka td,
mereka dua2 sekali berlanggar dan jatuh.

nasib menyebelahi mereka,
tiada kemalangan jiwa dicatatkn.

Alhamdulillahh~

mereka y lain menolong brader bermotosikal td utk bangun.

dan kami meneruskn perjalan kami ke exam hall.

fisah;
trauma dgn motor

fatin sofea;
x kesah sgt

aku;
malu. sbb pegi jerit td.

tp kami semua termasuk jejaka tersebut;
cuak sbb nk jwb exam.

4 comments:

chadacassiopeia said...

ha!

tu lah!

x mo dgr ckp mak lagi..

lintas la, lintasss~

hahah

naseb baik kaklong x pape~

=.="

nabilahidayah said...

ye lahhhhhh~

nikaqilah said...

haha
mesti dayah ikut laki tu sbb tgk die confident & MACHO! erk??
btw, sebaik xde pape....
tp mesti cam drama kan?!
:D

nabilahidayah said...

macho lah sangaaaaatt..
sbb aku nk cpt sbb exam dah nk start tp kiterang x sampai exam hall lagik. tuh y aku kabut tuh. hahaa